Pressemeddelelse

Op til 10% brændstofbesparelse med den nye generation af Renault Trucks' motorer

3min
Renault Trucks TCK Evolution turbo-compound motor
T, T High, C og K serien udstyres med nye DE11 og DE13 motorer.

T, T High, C og K serien udstyres med nye DE11 og DE13 motorer.

Renault Trucks ønsker at reducere brændstofforbruget og CO2-emissionerne. T, T High, C og K serien udstyres med nye DE11 og DE13 motorer. Sammen med integrationen af avancerede teknologier, såsom Turbo Compound, og nye serviceydelser, kan de reducere brændstofforbruget med op til 10 %.

Renault Trucks har i 2021 foretaget store opgraderinger i T, T High, C og K serierne hvad angår design, kørekomfort og førerhuskomforten. Producenten fortsætter denne udvikling med nye 11 og 13 liters Euro VI Step E, DE11 og DE13 motorer, som kombineret med integrationen af nye teknologier og nye serviceydelser giver brændstofbesparelser på op til 10 % sammenlignet med den forrige generation af Renault Trucks motorer.

    Optimal effektivitet med de nye DE11 og DE13 motorer

Den nye generation af Renault Trucks Euro VI Step E-motorer, DE11 og DE13, inkorporerer nye teknologier, der reducerer brændstofforbruget og CO2-emissionerne markant.

For forbedret forbrænding har DE11- og DE13-motorerne patenteret Wavepiston-teknologi. Ved at omdirigere flammerne inde i forbrændingskammeret giver denne løsning bedre udnyttelse af tilgængelig ilt og dermed bedre forbrænding. Motorerne er desuden udstyret med nye injektorer med forbedret præcision, som er tilpasset den nye forbrænding.

For at forbedre effektiviteten har Renault Trucks også fokuseret på at reducere friktionstab: plejlstænger, stempler og krumtapakslen er blevet re-designet, og krumtaphusets gaskontrol er blevet optimeret. En ny turbolader med kuglelejer med forbedret responstid og en oliepumpe med variabelt flow kombineret med olie med lav viskositet er også blevet udviklet. Sidst, men ikke mindst, har Renault Trucks valgt et optimeret efterbehandlingssystem og en ny motorstyringsenhed.

    Turbo Compound teknologi for en kraftigere og mere brændstofvenlig motor

For at opnå optimal ydeevne kan Renault Trucks T, T High og C, som ekstraudstyr, udstyres med DE13 TC-motoren, der har Turbo Compound-teknologi, som giver betydelige brændstofbesparelser uden at gå på kompromis med manøvredygtighed eller kommerciel hastighed.

En ekstra turbine, placeret lige efter turboladeren, omdanner restenergien i udstødningsgasserne til mekanisk energi og overfører den til krumtapakslen i form af yderligere motormoment.

Turbo Compound gør det derfor muligt at opnå højere niveauer af drejningsmoment ved lavere motorhastigheder. På motorvejen, med fartpilot, og ved kørsel op ad bakke, kan en konstant hastighed holdes uden behov for nedgearing.

    En ny gearkasse for hurtigere skift

Køretøjerne er udstyret med den nye generation Optidriver gearkasse, som inkorporerer en ny styreenhed, ny software og en ny koblingscylinder for smidigere og hurtigere gearskift.

    Avanceret software og services for total kontrol og brændstofforbrug

For at opnå større brændstofbesparelser har Renault Trucks også valgt Smart Torque Control-løsningen, som maksimerer tiden brugt i zonen med optimal motoreffektivitet uden at belaste manøvredygtigheden.

Renault Trucks fortsætter også med at forbedre Optivisions forudsigende fartpilot, som benytter vejens topografi til at optimere gearskift og øge brændstofbesparelser.

Om Renault Trucks

På baggrund af mere end et århundredes fransk lastbil know-how, tilbyder Renault Trucks en bred vifte af services og køretøjer (fra 2,8 til 120 T), til lokal og regional distribution, anlægsbranchen og langdistancekørsler. Renault Trucks køretøjer er robuste og pålidelige med lavt brændstofforbrug, der gør det muligt at levere høj produktivitet og minimere driftsomkostningerne. Renault Trucks sælger og servicerer sine lastbiler via forhandlernetværk bestående af over 1.500 servicepunkter. Design og produktion af Renault Trucks-køretøjer samt fremstilling af de fleste komponenter udføres i Frankrig.

Renault Trucks er en del af Volvo-koncernen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer. Koncernen tilbyder også komplette løsninger til finansiering og service. Volvo-koncernen, der beskæftiger omkring 105.000 mennesker, har produktionsfaciliteter i 18 lande og sælger sine produkter på mere end  190 markeder. I 2020 udgjorde Volvo-koncernens nettoomsætning ca. 338,4 mia. sek. (33,4 mia. EUR). Volvo-koncernen er et aktieselskab med hovedkontor i Göteborg, Sverige. Volvo-aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.

For yderligere information:     

Helle Hartvigsen Tlf. +45 41393216 Helle.hartvigsen@renault-trucks.com  

Set canonical URL
Off