Testimonial

Hver aften får 15 parisiske luksusbutikker deres leverancer af en elektrisk lastbil

#JoinTheGoodMove

Distribution

3min
Renault Trucks D ZE Guerlain

Feedback - april 2020

Sandrine Sommer har været Chief Sustainability Officer hos Guerlainsiden 2007. Premiummærket for parfume, hudpleje og makeup har brugt Renault Trucks D 100% elektriskkøretøjer siden maj 2014. Vi ser tilbage på seks år med intensive leverancer.

 

Renault Trucks D Z.E Guerlain Illustration

« Det var i maj 2014, at Guerlain besluttede at genopfinde den bymæssige logistikløsning til leverancer til vores 15 butikker i det centrale Paris, herunder vores butik på 68 Avenue des Champs-Elysées. Vi valgte at gå elektrisk! Det er vigtigt at forstå, at vores virksomhed har været helt engageret i at gennemføre en strategi for bæredygtig udvikling siden 2007 gennem de fire store prioriterede områder: Økodesign, biodiversitet, klimabeskyttelse og socialt ansvar.

Guerlain: socialt understøttende skønhed leveret gennem bæredygtig mobilitet

Som Chief Sustainability Officer og medlem af Guerlains ledelsesudvalg er jeg meget stolt over, at vores 4.000 medarbejdere, hvoraf 2.500 arbejder på vores internationale markeder, alle er engageret i at arbejde for en mere bæredygtig verden. Naturen har været vores inspiration siden virksomhedens oprindelse i 1828, og for mere end 13 år siden gjorde vi naturbeskyttelse til et centralt element i alt, hvad vi gør. Vores mål for hele virksomheden er nu at være CO2-neutral i 2028. Det betyder, at vi skal reducere vægten af vores produktemballage - vi har f.eks. reduceret vægten af vores Imperial Orchid cremeglas med utrolige 60 % - og reducere vores kulstofpåvirkning ved transport.

For at hjælpe os med at nå dette mål kontaktede vi vores logistikleverandør Speed Distribution tilbage i 2014 for at finde en ren og effektiv løsning til rettidig levering til vores 15 butikker i Paris. Speed Distribution foreslog, at vi skulle prøve det, der dengang var prototypen på en elektrisk 16-tons lastbil: Renault Trucks D. Seks år senere bruger vi stadig det samme køretøj - vi fornyer vores lejekontrakt årligt - og vi har endda givet den kælenavnet "Bumblebee" efter vores firmas logo og vores daglige engagement i beskyttelsen af bier.

200 km rækkevidde med nul emissioner

Ved at vælge at bruge en elektrisk bylastbil har vi ikke kun reduceret vores årlige CO2-emissioner med 30 tons, men vi har også været i stand til at øge effektiviteten. Det faktum, at lastbilen er helt lydløs, betyder, at vi nu kan levere til vores butikker om natten. Det betyder, at alle 15 butikker kan være sikre på, at de er fuldt forsynet, så snart de åbner næste morgen. Vores salgskonsulenter er også stolte af at fortælle deres kunder om dette system. Nogle har endda brugt det som en fordel, når de har forklaret vores engagement til kunder, der i stigende grad er optaget af miljøbeskyttelse.

Lastbilen tilbagelægger hver nat mere end 125 miles mellem vores produktionscenter i Chartres, Speed Distribution-lageret i Ivry-sur-Seine og vores 15 butikker i det centrale Paris. I begyndelsen var vi lidt bekymrede over køretøjets rækkevidde, men det har vist sig, at det passer perfekt til vores behov. Som følge heraf er det lykkedes os at opnå en virkelig god cirkel, fordi vi opnår nul emissioner fra begyndelsen til slutningen af logistikrejsen og ikke kun på den sidste kilometer.

Selvfølgelig kan en elektrisk lastbil, uanset hvor effektiv den er, aldrig i sig selv reducere alle vores CO2-emissioner, hvoraf de fleste stammer fra luftfragt af vores produkter, men den bidrager til at reducere ikke kun vores CO2-, nitrogenoxid- (NOx) og fine partikler-emissioner, men også vores støjforurening. Det har vist sig at være en virkelig succes i Paris-regionen, ikke mindst med hensyn til vores virksomheds image. "Bumblebee" blev endda brugt som en mobil barbershop uden for vores butikker i november 2016 til støtte forvelgørenhedsindsamlingen Movember.

Jeg er ikke i tvivl om, atbæredygtig mobilitet i bymiljøer har en lys fremtid hos Guerlain, og vi ser allerede på lignende projekter i Belgien, Italien og Spanien. »

Sandrine Sommer, kemiker og emballageingeniør, har været Guerlains Chief Sustainability Officer siden 2007. Hun har været medlem af parfumekoncernens ledelsesudvalg siden sin udnævnelse til denne strategisk vigtige rolle. Hendes mission: at reducere den berømte Maison Guerlains miljømæssige og samfundsmæssige påvirkning af miljøet og samfundet. Hendes mål: at opnå CO2-neutralitet inden 2028.

Set canonical URL
Off