Transport solution

Kørsel med elektriske lastbiler

#JoinTheGoodMove

Elektromobilitet

3min
Renault Trucks E-Tech driver

Klimakrisen og den udbredte implementering af miljøzoner skaber nye udfordringer og kræver betydelige ændringer i vejtransport sektoren. Af de alternative energityper, der er tilgængelige i dag, er elektricitet det mest effektive middel til at dekarbonisere dine opgaveri byområder og samtidig forblive konkurrencedygtig.

Hvad er rækkevidden for en elektrisk lastbil?

Rækkevidden for en elektrisk lastbil varierer afhængigt af flere faktorer. Disse omfatter lastbilens anvendelse, den last, der transporteres, kørestilen, og selv de ydre forhold kan have indflydelse på en elektrisk lastbils rækkevidde. Med Renault Trucks E-Tech-serien kan rækkevidden nå op på 560 km*, afhængigt af hvilken type elektrisk erhvervskøretøj der bruges, og hvilke forhold den kører under.

*Baseret på 6 pakker med 94 kWh batterier.

Tjek vores Range Simulator for at få mere at vide om vores elektriske lastbilers rækkevidde.

 

Renault Trucks D Wide E-Tech

Hastighed og den elektriske lastbil

Din kørehastighed har en betydelig indvirkning på rækkevidden. Jo hurtigere du kører, jo mere energi bruger du.

Renault Trucks D Wide E-Tech

Topografien påvirker også rækkevidden for en elektrisk lastbil.

Afhængigt af kørselsforholdene, om det er op ad bakke, på flad vej eller ned ad bakke, vil din lastbil enten forbruge eller genvinde elektricitet.

Renault Trucks E-Tech Master driving wheel

Elektromobilitet og brug af udstyr

Brug af varme- og klimaanlæg under kørslen har indflydelse på lastbilens energiforbrug. Driftsbatteriet skal også bringes op på driftstemperatur i koldt vejr. Brugen af alt dette udstyr har indflydelse på energiforbruget og dermed rækkevidden.

DA

De laster, der transporteres, har indflydelse på rækkevidden.

Din kørsel og den last, der transporteres, påvirker bilens rækkevidde. Jo større last, der transporteres, jo mere energi kræves der.

Renault Trucks D E-Tech parked

Kørestil: Hvilken indflydelse har det på en elektrisk lastbils rækkevidde?

Din kørestil har en betydelig indvirkning på lastbilens energiforbrug. Kør jævnt, brug regenerativ bremsning, og følg reglerne for miljøvenlig kørsel.

Download vores gratis whitepaper, og få en trin-for-trin-guide til, hvordan du nemt dekarboniserer din flåde.

Hvordan fungerer en elektrisk lastbil?

En elektrisk lastbil bruger en elektrisk motor, som forbruger elektrisk energi. Batterier lagrer den elektriske energi, der er nødvendig for, at lastbilen kan køre, hvilket dikterer dens rækkevidde.

Et batteri består af et sæt celler, der er forbundet i moduler, som er pakket inde i batterierne. De overvåges af batteristyringssystemet (BMS). Det er en elektronisk komponent, der beskytter elbilen og batteriet mod for tidlig ældning og brand, hvis det bruges forkert. Energitætheden er øget takket være brugen af lithium-ion NMC-celler (Nickel Manganese Cobalt), som har et fremragende effekt/vægt-forhold og dermed giver det bedste kompromis mellem rækkevidde og nyttelast.

Renault Trucks forpligtelser

Vi er afhængige af en bæredygtig forsyningskæde og gennemgår forsyningskæden hos vores leverandører, herunder selve koboltminerne. Batterierne samles i Europa. Køretøjerne samles i Frankrig.

Genanvending er Renault Trucks ' ansvar, når batterierne er returneret til forhandleren. Batteriernes andet liv åbner op for mange muligheder som f.eks. udstyr til lagring af elektricitet i huse og bygninger uden for elnettet eller endda solcelleanlæg. Genanvending er også afgørende for at garantere en bæredygtig elektromobilitetsløsning. Renault Trucks og Volvo Group er involveret i dette område, som udvikler sig progressivt i takt med, at markedet vokser.

Forstå dekarbonisering af transport

Tilmeld dig gratis og få adgang til en e-learning-platform med ekspertindhold!

renault trucks decarbonisation academy

Hvordan genoplades en elektrisk lastbil?

Renault Trucks E-tech range

 

En elektrisk lastbil oplades ved hjælp af vekselstrøm (AC) til langsom opladning eller ved hjælp af en jævnstrømslader (DC) til hurtig opladning. Renault Trucks tilbyder en bred vifte af bæredygtige opladningsløsninger, der passer til din virksomhed og dine behov. Renault Trucks opladningsløsninger kan tilpasses for at give større fleksibilitet. Vi kan også hjælpe dig med at vælge den opladningsmetode, der er bedst egnet til at opretholde din rentabilitet, og rådgive dig om, hvordan du genoplader dine elektriske lastbiler.

Find ud af, hvordan du installerer og vedligeholder opladningsinfrastrukturerne: læs mere!

 

Stikkontakt til hjemmet Wallbox og offentlig oplader Hurtig oplader Industriel stikkontakt

2,3 kW / 10 A 3,2 kW / 14 A

Løsning til lejlighedsvis brug 25 h/20 h

 

3,7 kW / 16 A (1-faset) 11 kW / 16 A (3-faset) Anbefalet løsning 16 timer

 

22 kW AC / 32 A

(3-faset) Tilstand 3

Anbefalet løsning

8 h 30 til 265 kWh

(4 x 66 kWh) 12 timer for 375 kWh

(4 x 94 kWh)

40 kW DC / 63 A (3-faset) Tilstand 4

 

4 h 15 for 265 kWh

(4 x 66 kWh) 6 h 10 for 375 kWh

(4 x 94 kWh)

AC: 7,4 kW AC / 32 A (1-faset) 8 h: 100%

6h30: 80%

DC: 22 kW DC /

32 A 3 h: 100%

2 h: 80%

 

 

150 kW DC / 225 A Tilstand 4

1 time 20 for 265 kWh

(4 x 66 kWh)

1 h 50 for 375 kWh

(4 x 94 kWh)

Mere end 22 kW

22 kW AC / 32 A

(3-faset)

Tilstand 2

 

Lejlighedsvis løsning 8 h 30 for 265 kWh

(4 x 66 kWh)

12 timer for 375 kWh

(4 x 94 kWh)

 

 

Hvor meget koster en elektrisk lastbil?

I dag er omkostningerne ved at købe en elektrisk lastbil højere end for en tilsvarende lastbil med forbrændingsmotor. Men det er vigtigt at tænke på de samlede ejeromkostninger (TCO) for en elektrisk lastbil, for når den er i brug, nærmer omkostningerne ved en elektrisk lastbil sig hurtigt omkostningerne ved en tilsvarende dieselbil, og der er endda en tendens til, at den bliver ved med at være mere omkostningseffektiv. Vedligeholdelsesomkostningerne er lavere, og energiomkostningerne er mindre end for fossilt brændstof.

Få mere at vide om prisen på elektriske lastbiler: læs mere!

Hvad byder fremtiden på for lastbiler?

E-Tech range

 

Vejtransportsektoren skal tage udfordringen op med at reducere CO2-udledningen og opfylde de mål, der er fastsat i henhold til klimaaftalerne. Hos Renault Trucks er vi engagerede i energiomstilling og vil være ved din side, når du dekarboniserer din virksomhed. Vi er overbeviste om, at elektrisk energi er den mest modne løsning til at reducere udledningen. Det er grunden til, at vi i 2023 har udvidet vores modelprogram af 100 % elektriske tunge erhvervskøretøjer med Renault Trucks E-Tech C og Renault Trucks E-Tech T.

Forudbestil en Renault Trucks E-Tech T eller C

 

Se vores udvalg af 100% elektriske lastbiler

 

Renault Trucks

E-Tech Master

Renault Trucks

E-Tech D & D Wide

Kommende

Renault Trucks

E-Tech C*

Kommende

Renault Trucks

E-Tech T*

Anvendelse By By og forstad Byggeri i byer Regional distribution
Rækkevidde efterår 2024 460 km 560 km**

300 km (enkelt opladning)

500 km (mellemliggende hurtigopladning i 1 time (250 kW))

300 km (enkelt opladning)

500 km (mellemliggende hurtigopladning i 1 time (250 kW))

*lanceret i 2023

**baseret på 6 pakker med 94 kWh batterier

Oplev vores E-tech modelserie

Renault Trucks E-Tech Master Electric

Tøv ikke med at kontakte vores eksperter for at få rådgivning om elektromobilitet.

Når jeg indsender denne formular, accepterer jeg, at Renault Trucks gemmer og opbevarer mine personlige data, så længe det er nødvendigt for at evaluere de givne oplysninger og for at kunne kontakte mig igen om dette specifikke emne. Mine data kan også blive overført til Renault Trucks' partnere og distributører, som vil være i stand til at håndtere min efterspørgsel.
Jeg accepterer at modtage nyheder og information om Renault Trucks' produkter og arrangementer. Jeg vil kunne stoppe denne kommunikation i hver e-mail, jeg modtager.

Få mere at vide om elektriske lastbiler, og opdag vores dedikerede tjenester

Set canonical URL
Off