Pressemeddelelse

Op til 10% brændstofbesparelse med D, D Wide og C 2.3 m

3min
Renault Trucks D-D Wide - C 2.3 m
I 2023 øger Renault Trucks brændstofeffektiviteten for lastbilmodellerne til distribution og let entreprenørkørsel

I 2023 øger Renault Trucks brændstofeffektiviteten

I 2023 øger Renault Trucks brændstofeffektiviteten for lastbilmodellerne til distribution og let entreprenørkørsel, samtidig med at det miljømæssige aftryk reduceres. Takket være optimering af motoren, ny gearkasse samt Fuel Eco+ pack er Renault Trucks D, D Wide og C 2.3 m 2023 klar til at reducere brændstofforbruget og CO2 emissionerne med op til 10%. 

Det daglige arbejde for chauffører i byområder kan være meget udfordrende med leverancer i den trafikkerede bymidte. Renault Trucks gør alt for at lette chaufførernes hverdag og øge ydeevnen for både chauffører og deres køretøjer. 

    Op til 10% mindre brændstofforbrug og CO2 emissioner for Renault Trucks D Wide og C 2.3 m.

2023 modellerne fra Renault Trucks D Wide og C 2.3 m vil blive udstyret med den nye DE11 motor. Med patenteret Wave Piston-teknologi, som ved at omdirigere flammerne inde i forbrændingsskålen optimerer brugen af den tilgængelige ilt og derved forbedrer forbrændingen.

For at øge effektiviteten har Renault Trucks arbejdet på at reducere friktionstab: plejlstængerne, stemplerne og krumtapakslen er blevet re-designet. Krumtaphusets gaskontrol er blevet optimeret. Der er desuden udviklet en ny højtydende turbolader med kuglelejer med forbedret responstid samt en oliepumpe med variabelt flow kombineret med lavviskositets olie. 

Renault Trucks D Wide og C 2,3 m er også udstyret med den nye Optidriver gearkasse. Her kan der opnås yderligere 5 % reduktion i brændstofforbruget med Fuel Eco+ Pack, som inkluderer tagspoiler, sidespoilere, en kompressor der kan frakobles samt automatisk stop af motoren efter tre minutter.

Tilsammen giver disse teknologier en brændstofbesparelse på 10 % i forhold til den tidligere generation af Renault Trucks D Wide og C 2.3 m.

    Renault Trucks D: ny drivline og ny Optishift automatgearkasse

Renault Trucks D med 5 og 8 liters motorer er udstyret med en ny 8-trins gearkasse, kaldet Optishift. Den fuldautomatiske gearkasse giver en forbedret kørekomfort med bedre håndtering ved lave hastigheder og forbedret brændstofeffektivitet. Her giver Eco+ Fuel Pack yderligere brændstofbesparelser. Kombinationen af alle disse teknologier betyder, at der kan opnås brændstofbesparelser på 9% i forhold til den tidligere Renault Trucks D.

    Forbedret sikkerhed og chaufførkomfort

Chaufførkomfort og sikkerhed er nogle af Renault Trucks’ fokusområder. For at øge sikkerheden er Renault Trucks D, D Wide og C 2,3 m udstyret med Bird View-systemet: Fire kameraer placeret uden for køretøjet giver panoramaudsyn i realtid på en 7" LCD-skærm. Dette giver chaufføren en all-round visning i et samlet billede uden blinde vinkler.

Renault Trucks D, D Wide og C 2.3 m interiøret er blevet re-designet for optimal visuel komfort og komfort i førerhuset. Sæder, køjer og bænksæder er beklædt med nyt stof, i tråd med den nye harmoniske standard. Betjeningsknapperne har fået ny hvid baggrundsbelysning.

    Skræddersyede tjenester giver kontrol over driftsomkostningerne 

For at hjælpe vognmænd med at reducere deres driftsomkostningerne, kan køretøjerne aktiveres med et abonnement på Optifleet, Renault Trucks' flådestyrings- og administrationsværktøj. I praksis optimerer Optifleet ruter med hensyn til tid og tilbagelagt distance takket være realtidsovervågning af leverancer ved hjælp af kortmodulet.

Værktøjet Check-modul viser lastbilernes brændstofforbrug, mens Ecoscore-funktionen muliggør overblik over tekniske data pr. chauffør (brændstofforbrug, forbrugsenhedstomgang osv.). 

Endelig leverer Renault Trucks skræddersyede Start & Drive-vedligeholdelsesaftaler til deres køretøjer, hvilket gør det muligt for vognmænd at maksimere køretøjets oppetid og administrere deres budgetter med ro i sindet.

 

Om Renault Trucks 

På baggrund af mere end et århundredes fransk lastbil know-how, tilbyder Renault Trucks en bred vifte af services og køretøjer (fra 3,1 til 120 T), til lokal og regional distribution, anlægsbranchen og langdistancekørsler. Renault Trucks køretøjer er robuste og pålidelige med lavt brændstofforbrug, der gør det muligt at levere høj produktivitet og minimere driftsomkostningerne. Renault Trucks sælger og servicerer sine lastbiler via forhandlernetværk bestående af over 1.500 servicepunkter. Design og produktion af Renault Trucks-køretøjer samt fremstilling af de fleste komponenter udføres i Frankrig France.

Renault Trucks er en del af Volvo-koncernen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer. Koncernen tilbyder også komplette løsninger til finansiering og service. Volvo-koncernen, der beskæftiger omkring 95.000 mennesker, har produktionsfaciliteter i 19 lande og sælger sine produkter på mere end 190 markeder. I 2021 udgjorde Volvo-koncernens nettoomsætning ca. 372 mia. SEK. (34 mia. EUR). Volvo-koncernen er et aktieselskab med hovedkontor i Göteborg, Sverige. Volvo-aktier er noteret på  Nasdaq Stockholm.  

Set canonical URL
Off