Pressemeddelelse

Coca-Cola vil køre lokalt med 30 E-Tech lastbiler

2min
Coca-Cola -elektriske Renault Trucks lastbiler
Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) vil benytte 30 elektriske lastbiler til "last mile" leverancer til lokale kunder i Belgien.

Coca-Cola vil køre lokalt med 30 Renault Trucks E-Tech lastbiler

Coca-Cola vil køre lokalt med 30 elektriske lastbiler

Den belgiske drikkevareproducent investerer i langsigtet bæredygtighed og reducerer den årlige CO2-udledning med 75 %

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) vil benytte 30 elektriske lastbiler til "last mile" leverancer til lokale kunder i Belgien. Gennem et tæt partnerskab med Renault Trucks elektrificerer drikkevare-producenten en femtedel af sin lastbilflåde og skaber den største flåde af elektriske lastbiler i Belgien. Virksomheden vil dermed reducere sit CO2-udslip med 75 % sammenlignet med diesellastbiler. "Vores branche står over for vanskeligheder, der kræver hurtig tilpasning, men vi ønsker også at fastholde en langsigtet tilgang. Investering i elektriske lastbiler vil give Coca-Cola Europacific Partners mulighed for at reducere CO2-emissionerne med 30 % på tværs af hele værdikæden inden 2030 og blive klimaneutral i 2040,” siger An Vermeulen, VP & Country Director for Coca-Cola Europacific Partners for Belgien og Luxembourg.

De første fem Renault Trucks E-tech D og D Wide vil køre ud i Antwerpen-området i dag, og flere lastbiler vil blive leveret i de kommende måneder til produktions- og distributionsstederne i Gent og Chaudfontaine i Belgien. "De fleste af vores leverancer er meget lokale, til supermarkeder og virksomheder i nærheden af vores lokationer, med ruter på gennemsnitligt 150 km om dagen," forklarer An Vermeulen. "Overgangen til elbiler giver perfekt mening takket være en samlet investering på omkring 7 millioner euro. Dette er et eksempel på vores bestræbelser på at tage en langsigtet og bæredygtig tilgang lokalt i Belgien.".

Optimerede lokale ruter

Coca-Cola har valgt en konfiguration, hvor Renault Trucks elektriske køretøjer kan køre 200 km dagligt, hvilket er mere end nok til 40 % af CCEPs nuværende lokale ruter. Hver lastbil har en on-site ladestation for at genoplade batteriet fuldt ud natten over. Disse ladestandere er drevet af 100 % grøn energi genereret på lokationen.

Coca-Cola har arbejdet tæt sammen med Renault Trucks for at udvælge de nye lastbiler og skabe de bedste læsseforhold: "Vi foretog en grundig analyse af Coca-Colas logistikdata, skabte realistiske rutesimuleringer og foretog tests under realistiske forhold i henhold til både energiforbrug, førerkomfort og sikkerhed,” siger Siegfried Van Brabandt, administrerende direktør for Renault Trucks Belux. 

"Lastbilerne er udstyret med 360° kamerasystemer, en højttaler til at advare fodgængere og cyklister og en dør med vindue for optimalt udsyn i passagersiden." De 30 elektriske lastbiler er det første skridt for CCEP. "Vi vil fortsætte med at tage skridtet videre og dekarbonisere vores flåde indtil 2030, mens vi fortsætter med at studere markedsudviklingen og overveje parametre som dækning af længere afstande, køretøjers autonomi og tungere belastninger," forklarer An Vermeulen.

Innovation

CCEP ønsker at fortsætte samarbejdet med Renault Trucks. "For at hjælpe vores kunder med at dekarbonisere deres flåder, udviklede vi en skræddersyet løsning, der dækker både køretøjer og tjenesteydelser. Vi tilbyder support til at sikre korrekt brug af de elektriske lastbiler. Og vi fortsætter med at udvide vores udvalg af elektriske køretøjer: Næste år vil vi producere en elektrisk 44t lastbil, der rækker meget længere på en enkelt opladning,” siger Siegfried Van Brabandt. "Derudover investerer vi som en del af Volvo-koncernen i udvidelsen af offentlig opladningsinfrastruktur i Europa gennem strategiske partnerskaber. Dette bliver et rigtig spændende årti for vores industri, og vi er glade for at gøre betydelige fremskridt på dette område med partnere som Coca-Cola."

Investeringer i CO2 reduktion for en bæredygtig fremtid

Overgangen til elektrisk transport er et vigtigt lokalt skridt i Coca-Cola Europacific Partners bestræbelser på at opnå CO2-neutralitet. ”Vi fortsætter med at investere i vores langsigtede mål om at reducere vores CO2-udledning. Vi vil blandt andet reducere vores emballage, når det er muligt, da dette repræsenterer omkring 40 % af vores miljømæssige aftryk; sidste år begyndte vi at anvende 100 % genbrugsplast til alle vores flasker i Belgien, hvilket reducerede udledningen med 70 %. Vores Chaudfontaine-lokation opnåede CO2-neutralitetscertificering. Disse initiativer er et vidnesbyrd om vores ønske om at blive ved med at vokse bæredygtigt sammen med vores partnere og kunder. Dette er vores bidrag til at nå målene i vores plan inden for bæredygtighed,” udtaler An Vermeulen.

Om Renault Trucks

Renault Trucks, der er fransk lastbilproducent, har leveret professionelle transportløsninger siden 1894, fra de lette erhvervskøretøjer til tunge trækkere. Renault Trucks tilbyder brændstofeffektive køretøjer og et komplet udvalg af 100 % elektriske lastbiler, med en øget levetid gennem en cirkulær økonomitilgang.

Renault Trucks er en del af Volvo-koncernen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørbiler samt industri- og marinemotorer. Koncernen leverer desuden komplette finansierings- og serviceløsninger.

Nøgletal 9.450 medarbejdere på verdensplan 4 produktionssteder i Frankrig 1.400 salgs- og servicepunkter på verdensplan. 54.000 solgte køretøjer i 2021

Set canonical URL
Off