Det professionelle netværk fra Renault Trucks holder også åbent under COVID-19-krisen. At holde dig kørende er 1. prioritet. Vi tager naturligvis alle nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger for at mindske smittefaren for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Nyheder


 

28.03.2017

Nyt Fokus som vognmand

3.200 liter brændstof sparet

”Jeg har kørt som eksportchauffør i mange år, men i august sidste år besluttede jeg at blive selvkørende vognmand. Det har givet mig nyt fokus. Jeg er meget opmærksom på driftsikkerhed og god brændstoføkonomi. Jeg kører med stykgods til England og kører fra Herning til den hollandske færge-by Hoek van Holland og sejler til Harwich i Sydengland. Godset distribueres til kunder i Syd- og Midtengland i et bælte op til Newcastle. Jeg kan nå en tur per uge, hvor jeg tilbagelægger lidt over 3.000 kilometer, med en stram transportlogistik. Jeg vidste på forhånd, at jeg ikke kunne leve med en ældre lastbil med mulige driftsproblemer. Det har jeg ikke temperament til. Jeg ønskede en ny lastbil med servicekontrakt og færdig.

Jeg valgte en pushertrækker fra Renault Trucks T-serie med 13-liters motor og 480 hk. Et godt valg. Den kører upåklageligt. Drivlinen er rigtig god og køreegenskaberne fine. Jeg bor i førerhuset 5-6 dage om ugen, og Renaults førerhus er en god arbejdsplads. Fuld ståhøjde, masser af plads og god indretning. Og ikke mindst en rigtig god chaufførstol. Jeg døjer med en dårlig ryg, og er chaufførstolen ikke i orden, bliver rygproblemerne meget værre. Renaults chaufførstol kan indstilles som man ønsker, og stolen og hele førerhusets affjedring er rigtig god.

Af naturlige årsager har jeg stor fokus på brændstoføkonomien, fordi det er en betydelig omkostning i KF Transport. Jeg har investeret i en trailer med automatisk løftbare aksler, ligesom jeg kan løfte en aksel på Renault-lastbilen. Det udnytter jeg, når godsmængden er lille. Det sparer brændstof og giver tillige lastbilen større manøvredygtighed og bedre vejgreb.

Jeg har registreret, at Renault-lastbilen kører cirka 200 meter længere per liter brændstof end lastbilen, jeg tidligere kørte i på samme destination. Det bliver til en ikke ubetydelig besparelse på brændstofbudgettet, når man som jeg kører cirka 160.000 kilometer om året. Rundt regnet en brændstofbesparelse på knap 6 procent eller 3.200 liter brændstof om året”.

Vognmand Kenneth Friis

KF Transport ApS
Etableret: August 2016
Ejer: Kenneth Friis
Uddannelse: Handelsuddannet/kommis, faglært chauffør og vognmand
Lastbil: Pushertrækker fra Renault Trucks T-serie med 13-liters motor og 480 hk.
Transport: Stykgods til England