Pressemeddelelse

XPO Logistics investerer i yderligere 165 elektriske lastbiler fra Renault Trucks

3min
165 lastbiler til XPO Logistics
165 elektriske lastbiler til XPO Logistics

XPO Logistics investerer i yderligere 165 elektriske lastbiler

XPO Logistics investerer i yderligere 165 elektriske lastbiler fra Renault Trucks - Inkl. 105 Renault Trucks E-Tech T

XPO Logistics sætter turbo på sin dekarboniseringsrejse med denne omfattende ordre på 165 elektriske Renault Trucks lastbiler. Ordren omfatter:

  • 105 Renault Trucks E-Tech T 44 t trækkere, produceret i Bourg-en-Bresse  siden november 2023
  •  60 Renault Trucks E-Tech D og D Wide 16 og 19 t forvogne, produceret i Blainville-sur-Orne siden marts 2020

XPO, en førende leverandør af innovative og bæredygtige logistikløsninger i Europa, har meddelt, at de har afgivet en omfattende ordre på 165 elektriske tunge køretøjer, hvilket repræsenterer den største investering i denne type køretøjer i Frankrig. De nye elektriske lastbiler er tiltænkt at erstatte XPO's dieseldrevne flåde i områder med kortere distancer.

Virksomheden planlægger at foretage omkring 25% af sine leverancer i Frankrig med elektriske køretøjer inden 2030, hvilket reducerer dens CO2-udslip med mere end 26.000 tons. Med sin partner Renault Trucks transformerer XPO sin flåde for at overholde de kommende regulativer om leveringer i byområder, samtidig med at det støtter sine kunder i at opnå deres egne dekarboniseringsmål. 

Disse elektriske køretøjer reducerer betydeligt støj- og luftforurening, hvilket gør dem særligt velegnede til leveringer i byområder. De udsender færre partikler og har mindre vibration, hvilket reducerer chaufførens kørselstræthed. Hver lastbil er desuden udstyret med et 360° kamera, der reducerer blinde vinkler for optimal sikkerhed.

Bruno Kloeckner, administrerende direktør – Frankrig, XPO Logistics, har udtalt: "Dette er vores anden store ordre på elektriske lastbiler efter den ordre, vi afgav i januar 2023, hvilket viser, hvor dybt engageret XPO er i at reducere vores Co2 aftryk. 

"Renault Trucks er stolt over at støtte XPO Logistics i deres økologiske overgang. Ved at investere massivt i elektriske transportløsninger, som er afgørende for dekarboniseringen af logistikflows, viser XPO en stærk social forpligtelse," fortsætter Christophe Martin, administrerende direktør for Renault Trucks Frankrig. "Dette nye samarbejde markerer et vigtigt skridt i den bæredygtige udvikling af transport."

Renault Trucks har det bredeste udvalg af elektriske køretøjer på det europæiske marked, fra 650 kg e-cargo bikes til 44 tons elektriske trækkere. Virksomhedens mål er at 50% af salget inden 2030 er batteri-elektriske køretøjer.

Om XPO  XPO, Inc. (NYSE: XPO) er en af de største udbydere af Less-Than-Truckload (LTL) transport i Nordamerika, med teknologi, der effektivt flytter varer via sit netværk. Sammen med det europæiske netværk betjener XPO cirka 50.000 kunder med 563 lokationer og sine 38.000 medarbejdere. Virksomheden har hovedkontor i Greenwich, Conn., USA. Besøg xpo.com og europe.xpo.com for mere information, og forbind med XPO på Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram og YouTube.

Om Renault Trucks  Renault Trucks, der er fransk lastbilproducent, har leveret professionelle transportløsninger siden 1894, fra elektriske cargo-bikes og lette erhvervskøretøjer til tunge trækkere. Renault Trucks tilbyder brændstofeffektive køretøjer og et komplet udvalg af 100 % elektriske lastbiler, med en øget levetid gennem en cirkulær tilgang.

Renault Trucks er en del af Volvo-koncernen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørbiler samt industri- og marinemotorer. Koncernen leverer desuden komplette finansierings- og serviceløsninger.

For yderligere information: www.renault-trucks.dk    

Helle Hartvigsen Tlf. +45 41 39 32 16 Helle.Hartvigsen@renault-trucks.com 

Set canonical URL
Off