Transport solution

Vores vision om alternativ energi til lastbiler

2min
p041753

Dekarbonisering af transport for at tackle klimakrisen

Lastbiler spiller en vigtig rolle i samfundet, især i fødevarekæden og ved transport af vigtige varer. Men den globale efterspørgsel på transport skal afbalanceres med bæredygtige løsninger.

Emissionsstandarderne for lastbiler er mange år foran emissionsstandarderne for biler. Partikler, NOx og alle andre forurenende emissioner er blevet reduceret næsten til nul, især med den nuværende Euro VI-D-forordning. Udskiftning af den gamle generation af køretøjer med nyere er således en betydelig løftestang til at reducere luftforureningen.

Bekæmpelse af global opvarmning og reduktion af drivhusgasemissioner er blevet et stort problem. Reduktion af CO2-emissioner er vores industris nye prioritet.

I dag er der ikke noget unikt alternativ, der kan erstatte diesel i alle applikationer og på alle markeder på en effektiv måde. Selv om vi er overbeviste om, at elektrisk mobilitet vil være den nye norm på mellemlang til lang sigt (2040), er vores forslag i dag at tilbyde vores kunder den bedste transportløsning, tilpasset deres aktiviteter, med den mest effektive energi med hensyn til ydeevne, men også miljøpåvirkning.

Diesel som brændstof er i dag stadig et godt svar på transportindustriens behov, især til langdistancekørsel, hvor det vil forblive et dominerende brændstof i nogle år endnu. At udelukke "all diesel" betyder ikke, at man udelukker diesel.

Den bedste løsning til at reducere langdistancetransportens miljømæssige aftryk er fortsat at fokusere på at reducere brændstofforbruget. Næste generation af biobrændstoffer, især syntetiske brændstoffer (HVO, XTL...), vil også bidrage til yderligere CO2-reduktioner på mellemlang sigt.

Til kortere afstande eller bytransport er komprimeret naturgas - CNG - et modent svar på de udfordringer, transportbranchen står over for. Det bidrager til at forbedre luftkvaliteten i byerne og er en gennemprøvet løsning. Naturgas er dog stadig en overgangsenergi, da samfundet forventer et gennembrud med hensyn til emissioner sammenlignet med diesel (fossil naturgas reducerer kun CO2-emissionerne med 2% sammenlignet med diesel).

Den ultimative transportløsning skal nå nul-emission. Elektromobilitet er helt sikkert løsningen til byanvendelse, regional transport og byggeri. Med mere end 10 års omfattende udvikling og kundesamarbejde på dette område, og serieproduktion fra begyndelsen af 2020, er Renault Trucks klar til at gøre elektriske lastbiler til den nye standard.

Oplev vores helt elektriske køretøjer og tjenester

Renault Trucks E-Tech Master Electric

Renault Trucks E-Tech D Electric

Renault Trucks E-Tech D WIDE Electric

Renault Trucks E-Tech T Electric

Renault Trucks E-Tech C Electric

Download vores gratis whitepaper, og få en trin-for-trin-guide til, hvordan du nemt dekarboniserer din flåde.

Set canonical URL
Off