Om os

PARTNERSKAB MED WFP - VERDENSFØDEVAREPROGRAMMET

Engageret mod sult i verden

Fra maj 2015 til slutningen af 2017 vil Renault Trucks udsende sine specialister samt en mobil uddannelsesenhed i flere lande i Centralafrika og Vestafrika for at uddanne mekanikere i Verdensfødevareprogrammet (WFP) i de mest avancerede teknikker for vedligeholdelse af lastbiler.

WFP, FN-organisationen, som bekæmper sult i verden, garanterer adgang til fødevarer i de fattigste og mest utilgængelige områder på jorden. Lastbilerne er kernen i logistiksystemet, som gør det muligt at nå ud til befolkningerne i nødsituationer og transportere fødevarer under de mest ekstreme forhold. For disse køretøjer er god vedligeholdelse en garanti for optimal servicetid og den bedste mobilitet til tjeneste for missionen.

Efter det første vellykkede partnerskab i 2012/2013 i Østafrika stiller Renault Trucks nu igen sin knowhow som lastbilproducent til rådighed for WFP’s aktiviteter og for udviklingen af det afrikanske kontinent.

Medarbejdere hos Renault Trucks har meldt sig som frivillige til at videregive deres kompetencer inden for vedligeholdelse og reparation af lastbiler til mekanikerne i WFP i Central- og Østafrika. Disse eksperter vil gennemføre 11 uddannelseskurser med brug af et særligt Renault Kerax 6x6 køretøj konfigureret som mobil uddannelsesenhed.

Denne 3-årige kampagne vil føre dem igennem Den Demokratiske Republik Congo, Ghana, Sierra Leone, Liberia, Tchad og Uganda. Den vil gøre det muligt at uddanne 150 WFP-medarbejdere, bl.a. mekanikere, værkstedschefer, flådeforvaltere og instruktører.

VERDENSFØDEVAREPROGRAMMET I TAL:

  • Fødevareleverancer til 80 millioner mennesker
  • 3,2 millioner tons fødevarer leveret
  • Tilstedeværelse i 82 lande
  • 650 depoter
  • 20 skibe
  • 70 fly
  • 5000 lastvogne

 

pam