Det professionelle netværk fra Renault Trucks holder også åbent under COVID-19-krisen. At holde dig kørende er 1. prioritet. Vi tager naturligvis alle nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger for at mindske smittefaren for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Nyheder


 

29.06.2018

Renault Trucks lancerer Z.E. serien - anden generation af el-lastbiler

RENAULT TRUCKS LANCERER ANDEN GENERATION AF ELEKTRISKE LASTBILER: EN KOMPLET  Z.E. SERIE FRA 3,5 TIL 26 T

Efter ti års test under virkelige driftsforhold i tæt samarbejde med kundepartnere kan Renault Trucks nu afsløre sin anden generation af elbiler: Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. og Renault Trucks D Wide Z.E., en komplet serie fra 3,5 til 26 tons, der er ideel til brug i byen.

Renault Trucks D og Renault Trucks D Wide Z.E. vil blive produceret på Renault Trucks fabrikken i Blainville-sur-Orne og lanceres på markedet i 2019. Renault Master Z.E. vil være tilgængelig i 2018. For at holde trit med det skiftende behov inden for bymæssig transport, lancerer Renault Trucks, som pioner inden for elektromobilitet, anden generation af elektriske lastbiler. Renault Trucks Z.E. serien, der består af Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. og Renault Trucks D Wide Z.E., med vægtklasser fra 3,5 til 26 tons dækker hele spektret af kørsler i byen, lige fra varedistribution og levering til renovationsbiler til opsamling af affald.

Renault Trucks har forberedt sig på elektromobilitet de seneste 10 år
For Renault Trucks var elektromobilitet det indlysende svar på at forbedre luftkvaliteten og udfordringerne med støj for på den måde at reducere de samlede CO2-emissioner. I over ti år har firmaet testprøvet elbiler i samarbejde med kunder for at få vigtige oplysninger om brug, batteridrift, opladningsfaciliteter og vedligeholdelseskrav.

Disse dagligdags-tests har også gjort det muligt for Renault Trucks’ partnere at hjælpe deres egne kunder med at gå i gang med el-teknologi. Renault Trucks kan prale af flere års erfaring med elektriske lastbiler takket være Maxity.

"For ti år siden var vi pionererne, der med elektriske lastbiler forbedrede luftkvaliteten i byerne", forklarer Renault Trucks præsident Bruno Blin "I dag kan vi tilbyde en række elektriske køretøjer med dokumenteret ydeevne og eksperterne i vores netværk er klar til at hjælpe vores kunder med overgangen til elektromobilitet. For ti år siden var vi pionerer, i dag er vi eksperter. "

Nul emissions-lastbiler
Da de nyeste teknologiske fremskridt gør elbiler til økonomisk rentable alternativer for transportfirmaer, lancerer Renault Trucks nu en komplet Z.E. rækkevidde.
De store krav til CO2 begrænsninger, der er pålagt i byzoner, gør at Renault Trucks Z.E. serien kan fungere problemfrit. Serien bidrager til at beskytte luftkvaliteten og reducere miljøbelastningen, da bilerne kan bruges til støjfrie leveringer om natten og ikke udsender forurenende stoffer eller CO2.

Nogle fremtrædende navne inden for godstransport har allerede valgt elektromobilitet. For eksempel XPO Logistics "Hos XPO følger vi det gode eksempel, da transportbranchen bliver mere og mere opmærksom på behovet for alternative brændstoffer", siger Luis Gomez, administrerende direktør for transport, XPO Logistics Europe. "Vi roser vores leverandør Renault Trucks for at investere i udviklingen af elbiler, der giver en praktisk måde at opnå nulemissioner på. Renault Trucks er ved at forme fremtiden for kommerciel transport i et udviklende lovgivningsmiljø."

Suez følger også frigivelsen af Renault Trucks Z.E-serien med interesse. "Vi er begejstrede over at opleve denne konkurrencedygtige, nye industrielle løsning på markedet og at samarbejde med Renault Trucks," forklarer Edouard Hénaut, administrerende direktør for de lokale myndigheder i Suez. "Dette nye elbil tilbud giver Suez mulighed for at hjælpe sine kunder med at reducere deres CO2-belastning takket være en nul-emission miljøvenlig og lydløs renovationsløsning."

Renault Trucks Master Z.E. bliver tilgængelig i december 2018
Renault Trucks Master Z.E., som vil blive tilgængelig i december 2018 giver adgang til alle byzoner, selv dem med strenge trafikrestriktioner. Batteriet på denne el-bil tager 6 timer at oplade.

Bilens last-volumen er den samme som for en konventionel diesel Renault Master, da batterierne er monteret under forsæderne. Master Z.E. serien leveres i seks varianter (fire kassebiler og to chassisversioner) alle designet til at opfylde kravene til professionel transport i bymiljøer. Herudover har Master Z.E. som standard bak-kamera, parkeringssensor og brede sidespejle.

Renault Trucks D og Renault Trucks D Wide Z.E. til bymæssig transport og renovation.
Den specialdesignede 16 tons version Renault Trucks D Z.E. er ideel til kørsel i byerne og kontrollerede temperaturleverancer. Renault Trucks D Wide Z.E. kommer i en 26 t-version til effektiv renovationsindsamling. Begge modeller vil blive produceret på Renault Trucks-fabrikken i Blainville-sur-Orne, Normandiet, Frankrig i anden halvdel af 2019.

En medium-tung Renault Trucks Z.E. har en rækkevidde på op til 300 km afhængig af kørsel og batterikonfiguration. Batteriet er det dyreste, når du køber en elbil. Renault Trucks går ikke på kompromis med nyttelast eller omkostninger, så forskellige arbejdsområder vil være tilgængelige og er skræddersyet til kundernes behov.
Takket være hurtig DC-opladning kan Renault Trucks D Z.E. og Renault Trucks D Wide Z.E. lithium-ion-batterier fuldt oplades inden for 1-2 timer via 150 kW Combo CCS-stikket. Ved opladning i løbet af natten er opladningstiden af et batteri på 300 kWh 12 timer. I dette tilfælde er en trefaset 380V 32A industriel stikkontakt nok.

For maksimal fleksibilitet, hvad angår brug og opbygning, er Renault Trucks D Z.E. og Renault Trucks D Wide Z.E. udstyret med et kraftudtag med en standard mekanisk grænseflade.

TEKNISKE SPECIFIKATIONER
RENAULT MASTER Z.E. Totalvægt 3.1 t 57 kW elmotor Maksimalt drejningsmoment: 225 Nm Maksimal hastighed: 100 km/t Energilagring: 33 kWh lithium-ion-batterier Rækkevidde: op til 120 km
Renault Trucks D Z.E.

 Totalvægt: 16
t Tilgængelige hjulbaser: 4.400 mm og 5.300 mm
 185 kW elektrisk motor (130 kW kontinuerlig udgang)
 Maksimalt drejningsmoment på elmotoren: 425 Nm.
 Maks. drejningsmoment bagaksel: 16 kNm
 To-trins gearkasse
 Energilagring: Lithium-ion-batterier på i alt 200 til 300 kWh
 Rækkevidde: op til 300 km

Renault Trucks D WIDE Z.E.
 Totalvægt: 26 t
 Akselafstand: 3.900 mm
 To elmotorer med en samlet rating på 370 kW (260 kW kontinuerlig udgang)
 Maksimalt drejningsmoment på elmotorer: 850 Nm
 Maks. Drejningsmoment bagaksel: 28 kNm
. To-trins gearkasse
 Energilagring: lithium-ion-batterier, 200 kWh
. Rækkevidde: op til 200 km

Om Renault Trucks
På baggrund af mere end et århundredes fransk lastbil know-how, tilbyder Renault Trucks en bred vifte af services og køretøjer (fra 2,8 til 120 T), til lokal og regional distribution, anlægsbranchen og langdistancekørsler. Renault Trucks køretøjer er robuste og pålidelige med lavt brændstofforbrug, der gør det muligt at levere høj produktivitet og minimere driftsomkostningerne.

Renault Trucks sælger og servicerer sine lastbiler via et globalt forhandlernetværk bestående af over 1.500 servicepunkter. Design og produktion af Renault Trucks-køretøjer samt fremstilling af de fleste komponenter udføres i Frankrig. Renault Trucks er en del af Volvo-koncernen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer.

Koncernen tilbyder også komplette løsninger til finansiering og service. Volvo-koncernen, der har ca. 95.000 ansatte, har produktionsfaciliteter i 18 lande og sælger sine produkter på mere end 190 markeder. I 2017 udgjorde Volvo-koncernens nettoomsætning ca. 335 mia. Kr. (35 mio. EUR). Volvo-koncernen er et offentligt aktieselskab med hovedkontor i Göteborg, Sverige. Volvo-aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.