Det professionelle netværk fra Renault Trucks holder også åbent under COVID-19-krisen. At holde dig kørende er 1. prioritet. Vi tager naturligvis alle nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger for at mindske smittefaren for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Nyheder


 

24.04.2020

Renault Trucks genåbner gradvis og sikkert fabrikker

RENAULT TRUCKS FORBEREDER SIG PÅ EN GRADVIS OG SIKKER GENÅBNING AF FABRIKKER I FRANKRIG

Desinfektion af maskiner, arbejdsstationer og arbejdsredskaber, brug af masker, handsker og dragter, organiserede afstandsregler i områder, hvor flere medarbejdere færdes. Produktionen har stået stille siden den 18. marts, men Renault Trucks forbereder sig nu på en langsom, gradvis og sikker genoptagelse af aktiviteterne, der konstant følger den samme tilgang, nemlig at beskytte medarbejdernes sundhed og sikkerhed.

Siden starten af nedlukningen og til trods for den midlertidige afbrydelse i produktionen, har Renault Trucks fortsat betjent sine kunder ved at fortsætte med at levere reservedele og reparere lastbiler. Disse aktiviteter er vigtige for at sikre kontinuiteten af service til samfundet, især for at transportere og levere basale fornødenheder, medicin og mad.Selvom nogle medarbejdere har været på arbejde, er produktion, salg og R&D sat på hold og langt de fleste medarbejdere har midlertidigt været hjemsendt i næsten en måned.

Fabrikker i Frankrig genåbner gradvist fra den 22. april 2020, startende med Lyon-Venissieux motorfabrikken. Andre Renault Trucks produktionssteder, såsom Bourg-en-Bresse og Blainville-sur-Orne samlefabrik, forventes gradvist at genoptage arbejdet de følgende uger. Genstart af aktiviteten er for alle anlæg planlagt til at være på et meget lavt niveau.

Opstarten vil foregå langsomt og blive spredt over flere uger i overensstemmelse med kundernes krav, leverandørernes evne til at levere og i samarbejde med de andre fabrikker i Volvo-gruppen. Genåbningen vil blive betinget af implementering af forstærkede sundhedsprocedurer tilpasset hvert sted i samråd med fagforeninger og medarbejderrepræsentanter.

”Vi vil kun genoptage aktiviteterne, hvis sundheds- og sikkerhedsforholdene er på plads - der vil ikke være nogen kompromiser. Dette er grunden til, at vi forestiller os en gradvis genåbning, der involverer en indledende periode, hvor vi skal teste sundhedsprocedurer, såvel som forsyningskæden og logistik” forklarer Bruno Blin, præsident hos Renault Trucks.

Foranstaltninger, der skal træffes i Renault Trucks’ anlæg, inkluderer:
Anvendelse af sociale afstandsregler og beskyttelsesforanstaltninger,
• Udbredt brug af alternative masker
• Brug af FFP2-masker med beskyttelsesbriller eller visirer og handsker, når afstanden på en meter ikke kan overholdes,
• Dørene holdes åbne (undtagen branddøre) for at forhindre berøring af håndtag, 
• Rengøring af arbejdsstationer, arbejdsredskaber, logistikudstyr, omklædningsrum og kantiner, 
• Afstandsregler i alle fællesarealer, omklædningsrum, korridorer og kantiner, forlængelse af åbningstiderne og begrænsning af antallet af tilstedeværende mennesker til enhver tid, 
• Inden for salg, forskning- og udvikling vil de fleste medarbejdere arbejde hjemmefra.

Forespørgsler fra kunder, forhandlere og partnere samt analyser af markedstendenserne vil danne grundlag for at justere produktionskapaciteten i de kommende måneder.

Om Renault Trucks

På baggrund af mere end et århundredes fransk lastbil know-how, tilbyder Renault Trucks en bred vifte af services og køretøjer (fra 2,8 til 120 T), til lokal og regional distribution, anlægsbranchen og langdistancekørsler. Renault Trucks køretøjer er robuste og pålidelige med lavt brændstofforbrug, der gør det muligt at levere høj produktivitet og minimere driftsomkostningerne. Renault Trucks sælger og servicerer sine lastbiler via forhandlernetværk bestående af over 1.400 servicepunkter. Design og produktion af Renault Trucks-køretøjer samt fremstilling af de fleste komponenter udføres i Frankrig.

Renault Trucks er en del af Volvo-koncernen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer. Koncernen tilbyder også komplette løsninger til finansiering og service. Volvo-koncernen, der beskæftiger omkring 104.000 mennesker, har produktionsfaciliteter i 18 lande og sælger sine produkter på mere end 190 markeder. I 2019 udgjorde Volvo-koncernens nettoomsætning ca. 432 mia. sek. (40,5 mio. EUR). Volvo-koncernen er et aktieselskab med hovedkontor i Göteborg, Sverige. Volvo-aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.