Det professionelle netværk fra Renault Trucks holder også åbent under COVID-19-krisen. At holde dig kørende er 1. prioritet. Vi tager naturligvis alle nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger for at mindske smittefaren for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Nyheder


 

11.04.2019

Renault Trucks fokuserer på trafikanternes sikkerhed

Sikkerheden for de bløde trafikanter, chaufførerne og lasten er i fokus hos Renault Trucks. Producenten tilbyder derfor nye sikkerhedssystemer til C- og K serien. Systemer der gør anlægs- og entreprenørbilerne endnu bedre til at færdes i byerne og på byggepladser.

Mange lastbiler i den tætte bytrafik, kombineret med et stigende antal bløde trafikanter, kræver stadig større opmærksomhed på sikkerheden.

Renault Trucks, som allerede udstyrer sine køretøjer med en række sikkerhedssystemer, tilbyder nu 5 nye sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner opfylder på en enkel og praktisk måde kundernes krav og forbedrer sikkerheden for bløde trafikanter i byområder.

• Nødparkeringsbremse funktion (anti-runaway mode) sørger for automatisk at aktivere bremsesystemet, når chaufføren forlader kabinen
• Chaufførens udsyn forbedres ved hjælp af glas nederst i passagerdøren, der gør det muligt for chaufføren at se trafikanter i højre side.
• Chaufførens udsyn forbedres ved hjælp af overvågningskameraer placeret omkring køretøjet. Billeder af vejen vises på Roadpad+ skærmen
• Information om trafikanter gives ved hjælp af detektorer placeret på køretøjets udvendige højre side. Chaufføren bliver advaret via lyd og visuel advarsel i førerhuset.
• En udvendig højtaler advarer eventuelle cyklister og fodgængere, når lastbilen skal foretage højresving eller kører baglæns.
• To visuelle advarselsindikatorer supplerer højttaleren for de trafikanter, der har svag hørelse f.eks. grundet høretelefoner.

Disse sikkerhedssystemer er, ud over dem der allerede er tilgængelige i Renault Trucks-sortimentet, som f.eks. Automatisk nødbremsesystem (AEBS), kollisionsadvarsel (FCW), advarselssystem til ladesystem (LKS), adaptiv cruise control (ACC), elektronisk Stabilitetskontrol (ESC) og elektronisk parkeringsbremse (EPB), automatisk koblet til, når motoren stopper. For at køre sikkert på byggepladser er C- og K serien udstyret med off-road mode og manuel accelerator som standard.

Se 5 korte videoer her: 
Højtaler: https://youtu.be/YeCCsPknDcw
Nødparkeringsbremsefunktion: https://youtu.be/2n2zEMTZT70
Glas nederst i passagerdøren: https://youtu.be/OLfsNDFL0EU
Kamera for bedre udsyn: https://youtu.be/8Z8FfT0N15A
Detektorer: https://youtu.be/pPh0ybavF4c