Det professionelle netværk fra Renault Trucks holder også åbent under COVID-19-krisen. At holde dig kørende er 1. prioritet. Vi tager naturligvis alle nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger for at mindske smittefaren for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Nyheder


 

27.11.2016

Renault Trucks fejrer 100 års fødselsdagen for hovedkvarter i Lyon

Renault Trucks i Lyon byder til fest

Renault Trucks har i hele 2016 været meget engageret i at hylde Marius Berliet og fejre historien om mænd og kvinder, der berømmede de franske lastbiler fra deres base i Vénissieux og Saint-Priest i udkanten af Lyon. Hos Renault Trucks’ hjemstavn i Lyon fortsætter man med at designe og bygge morgendagens transportløsninger.

I 1915 tog Marius Berliet beslutningen om at købe et stort antal arealer i den østlige del af Lyon og bygge en fabrik i Vénissieux. Med tiden havde han behov for ekstra plads for at gennemføre sine ambitiøse projekter og imødekomme det presserende behov for lastbiler og bidrage til krigsindsatsen ved at producere våben til den franske hær i forbindelse med Første Verdenskrig. Marius var oppe imod en kæmpe udfordring. På rekordtid skulle han designe, bygge og klargøre sin fabrik samtidig med produktionsstarten. Efter at have klaret denne udfordring og udvidet til et areal på 387 hektar, var der ikke længe til Anden Verdenskrig.

Men Marius Berliet havde større planer end blot at bygge en fabrik: "Min bagvedliggende motivation for det hårde arbejde, er det brændende ønske om endelig at realisere min livsdrøm: At skabe en stor blomstrende industriby". Denne vision var ophav til Cité Berliet i 1917, der blev bygget for at servicere anlæggets drift. Denne by indeholdt boliger, en skole, en vuggestue og en gård.I dag er Lyon-hovedkontoret Renault Trucks’ nervecenter og en central del af Volvo Groups industrielle og globale tekniske faciliteter, som Renault Trucks blev en del af i 2001.

Faciliteterne huser over 4.000 medarbejdere, der arbejder i et  180 ha. stort område, der spænder over kommunerne Vénissieux og Saint-Priest. Udover Renault Trucks' hovedkvarter og globale ledelse, rummer Lyon-faciliteterne mange andre aktiviteter, såsom en motorsamlefabrik, et reservedelslogistikcenter og et forskningscenter med en stab på 1300 medarbejdere. Forskningscenteret er hovedsageligt helliget udviklingen af mellemstore lastbiler og motorer samt transportløsninger til distribution i byområder. Her findes et designstudie med et team af internationale designere, som vi kan takke for designet af Renault Trucks' nye lastbiler, der blev lanceret i 2013 og for at Renault Trucks T blev valgt til International Truck of the Year 2015.

For at fejre hundredeårsdagen byder Renault i Lyon til fest med forskellige events for at fremhæve både stedet og dets medarbejdere, bl.a. åbent hus for medarbejdernes familier, en fotoudstilling med historiske billeder og en demonstration af førerløs transport.Et af højdepunkterne var en ceremoni den 10. november. Den blev overværet af medarbejderne sammen med Volvo Group CEO Martin Lundstedt og Renault Trucks CEO Bruno Blin.