Det professionelle netværk fra Renault Trucks holder også åbent under COVID-19-krisen. At holde dig kørende er 1. prioritet. Vi tager naturligvis alle nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger for at mindske smittefaren for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Nyheder


 

09.04.2019

Renault Trucks benytter droner og fotoløsninger

Droner hjælper med lageroptællinger på akselfabrikken

Lageroptællinger er ofte en triviel, krævende arbejdsopgave, som for medarbejderne kan medføre risici for ergonomisk forkerte arbejdsstillinger.

Derfor bruger Renault Trucks’ akselfabrik i Lyon Saint-Priest i Frankrig nu en drone til at udføre lagerstyringsopgaver. Opgaver, der indtil nu er blevet udført manuelt af en medarbejder.

Ved hjælp af indbyggede kortlægningsfunktioner og en foruddefineret flyveplan, læser dronen stregkoderne på pallerne ved hjælp af tre scannere på forsiden. Dronen kan optælle lagerpladsen på seks sekunder, hvilket er ti gange hurtigere end det er muligt med et manuelt system.

Herudover tages der billeder af hver lokation, hvilket gør det nemt at danne sig et overblik over eventuelle fejl.
"Vi har samarbejdet med vores partner Hardis, og vi studerede placeringen og specifikke egenskaber ved vores lager for at udarbejde en præcis flyveplan og programmere den. Dronen kan benyttes på flere hundrede steder", forklarer Vincent Marlinge, Renault Trucks akselfabrikschef.

Det er nemt for droneførerne at lære at bruge den på grund af dronens intuitive grænsebrugerflade. Dronen er selvstyrende: droneføreren overvåger flyveplanen i stedet for at kontrollere dronen.

Så snart optællingen er afsluttet, viser værktøjet en visuel indikation af kompatible og ikke-kompatible steder, hvilket gør det muligt for logistikmedarbejderne at fokusere deres indsats på uoverensstemmelser med informationssystemet, hvilket sparer meget tid. Dronen garanterer nøjagtige lageroplysninger og forhindrer nedetid i produktionen.

"Foto" droner til brugtvognscenter
Renault Trucks brugtvognscenter i Lyon Saint-Priest introducerer også droner for at tage 360º fotos, som vil være tilgængelige på Renault Trucks’ e-handelsplatform: www.used-renault-trucks.com. Kunderne vil kunne se billeder af høj kvalitet, hvilket gør det lettere at finde den korrekte brugte lastbil.

Hver drone er forbundet med otte markører, som styrer den ifølge en forudbestemt flyveplan. Ved hjælp af en dronefører indsamler den kontinuerligt billeder og benytter kun tre minutter på at fotografere hele lastbilen.

"Hos Renault Trucks servicerer vi vores kunder ens, uanset om de køber nye eller brugte lastbiler. Udover at spare tid ved hjælp af droner, så opfylder disse 360º studio-kvalitets fotografier de samme standarder som dem, vi tager af nye biler," forklarer Pascal Philis, Digital Solutions Manager.

Dette pilotprojekt vil blive introduceret på brugtvognscenteret i Lyon i efteråret 2019, før det rulles ud internationalt.