Det professionelle netværk fra Renault Trucks holder også åbent under COVID-19-krisen. At holde dig kørende er 1. prioritet. Vi tager naturligvis alle nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger for at mindske smittefaren for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Nyheder


 

06.06.2013

NYT DESIGN MED FOKUS PÅ FUNKTIONALITET

ET HOLDBART DESIGN

Det er mere end seks år siden at Renault Trucks´ designteam Halle Du Design begyndte at skitsere det nye produktprogram og kun få uger inden den endelige præsentation i Lyon, fortalte chefdesigner Hervé Bertrand om det nye program der er dedikeret til funktionalitet.

Selvom designet af Renault Trucks nye produktprogram har ligget fast i tre år, stammer de første tegninger helt tilbage fra 2006. ”Vi ønskede et holdbart design, der ikke blev forældet” udtaler Hervé Bertrand, der er chefdesigner for Renault Trucks. ”I gamle dage blev en håndværker vurderet ud fra de værktøjer, han benyttede”, forklarer Hervé Bertrand og fortsætter ”Det var værktøjerne, som gjorde det muligt for ham at udføre sit arbejde. - Frem for alt var værktøjerne funktionsbestemte, men samtidig var de smukke og havde værdi. Det er med dette som udgangspunkt, at vi har designet de nye Renault Trucks, og vi kan derfor tilbyde kunderne et funktionelt værktøj, de kan benytte med stolthed”

Designteamet fandt inspiration i en række forskellige produkter, som alle var designet med funktionalitet for øje. Blandt inspirationskilderne kan nævnes Leica® kameraet og Opinel® kniven, der begge er eksempler på funktionelt design, der samtidig er minimalistisk og smukt. Der blev også hentet inspiration fra 50´ernes motorcykler, og dette kan ses på det endelige design fortæller Hervé Bertrand ”På disse lastvogne var chassis og benzintank synlige og designet til at opfylde et formål, og dette formsprog blev anvendt i det nye produktprogram”

Med fokus på funktionalitet var der ikke langt til tanken om brændstofbesparelse. Renault Trucks er med Premium Road og Optifuel Solutions førende på markedet og vil fortsat være helt i front når Euro 6 indføres. ”Førerhuset skulle derfor have den bedst mulige luftmodstand” forklarer Hervé Bertrand og fortæller videre, at beslutningen om at lade forruden hælde bagud og give A-stolpen en vinkel på 12° netop var for at holde brændstofforbruget nede. ”Vi ville lave en lastbil, der var lige så effektiv som Premium Road-modellerne og lige så lækker som Magnum-modellen” fortsætter Hervé Bertrand og afslutter med glæde i stemmen ”Jeg synes godt, at vi kan sige, at det er lykkedes for os!”